dimecres, 17 d’octubre del 2012

Les primeres observacions

Ja fa tot just una setmana que tenim els peixos instal·lats a l'aquari. Hem pogut observar-los i ens hem formulat uns quants interrogants:

1) En veure que els peixos eren de mides molt diferents ens vam preguntar si això seria a causa de la diferència de sexes. Ens vam interessar pel tema i tot preguntant al noi de la botiga ens va explicar que el tamany no té res a veure, sinó que aquest depèn dels seus progenitors. Per saber quin és el sexe d'un peix cal fixar-se en l'aleta dorsal. Si aquesta té una forma arrodonida voldrà dir que és un mascle, en canvi, si l'aleta acaba en punxa serà una femella.

2) Al posar un coco a l'aquari ens vam preguntar quina utilitat tindria (el vam posar per recomanació del botiguer). Després d'observar-los diverses vegades ens hem fixat que sempre un dels dos peixos s'hi estava dins. Ens vam qüestionar si això era degut ha la seva reproducció però avui hem pogut observar que cap dels dos peixos hi era, i com que no hi hem vist cap ou hem descartat l'idea. Ara ens preguntem si la raó d'estar dins del coco era per por o inseguretat d'estar en un lloc desconegut.

3) En un primer moment, totes ens imaginàvem que quan els hi donéssim el menjar pujarien ràpidament per agafar-lo. Hem pogut comprovar que això no ha estat així, sinó que quan els hi hem tirat el menjar no han vingut a buscar-lo. Després de pensar quina podria ser la raó, hem arribat a la conclusió que són uns peixos que tenen por, a més podria ser que les boletes del menjar fins que no es dissolguin una mica no són notades pels peixos. Tot i així seguirem investigant sobre aquest aspecte. 

Aquí acabem amb les primeres observacions, qüestions i neguits sobre els primers dies amb les nostres petites mascotes.


1 comentari:

  1. Ens hem adonat d'una errada que hem pogut rectificar buscant més informació. Ens pensàvem que la femella era el peix blanc amb una mida més gran perquè no distingíem bé les formes arrodonides de l'aleta dorsal.
    Llegint més, ara sabem del cert que la femella és el peix de forma més petita i de color taronja ja que a diverses pàgines web se'ns mostra que els mascles tendeixen a ser més grans i les femelles solen tenir escames taronges pel seu cos.
    Un exemple de web que ens ho mostra és l'apartat "dimorfisme sexual" al següent enllaç: http://www.acuariofilia.net/ciclidos-americanos/archocentrus-nigrofasciatum-2.html

    ResponElimina