dilluns, 22 d’octubre del 2012

El pH en l'aquari dels Nigrofasciatum

El pH és un índex de mesura de l'acidesa o alcalinitat d'una solució. El pH té una escala que va de 1 a 14, en el qual el 7 és neutre, els nombres menors de 7 són àcids i els majors de 7 són àcids.

Pel que fa a l'espècie de peixos que cuidem, els Nigrofasciatum, no són gaire exigents pel que fa a les condicions de l'aigua. Encara que els agrada un pH d'entre 7 i 8.5 i inferior a 20 Dh, pot estar en gairebé qualsevol tipus d'aigües. Tot i així, és recomanable tenir-los en aigües neutres lleugerament alcalines.

S'ha d'adaptar el pH de l'aigua a les necessitats dels peixos i plantes de dins l'aquari, i en el cas que aquest s'hagi de modificar, per aconseguir el pH necessari s'ha de tenir en compte que el canvi no  ha de ser brusc, ja que això desencadenaria més modificacions, amb la molt possible conseqüència de que els peixos pateixin un fort "shock" amb una finalitat letal en la majoria de casos.

En el cas de les peixeres noves, es recomana acondicionar l'aigua a les mateixes característiques de l'aigua d'on prové el peix.


 TIPUS DE pH
 CAUSES POSSIBLES
 Àcid
 Excés de matèria orgànica: peixos morts, aliments en descomposició,...
Sistema deficient de filtre biològic.
 Alcalí
Com a primera mesura, s'ha de verificar la duresa de l'aigua, és a dir, la presència de sals de calci i magnesi amb el test corresponent.
Aigua dura: presència de pedres calcàries, com poden ser el marbre o les petxines,...


S'ha d'evitar que el nivell de pH arribi a nivells tòxics. No s'han de treure mostres d'aigua fins a hores després de subministrar l'aliment, ja que el menjar pot modificar-ne la seva medició.

Els peixos no poden passar d'un aquari a un alter sense igualar, abans, el valor del pH.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada