dijous, 4 d’octubre del 2012

Benvinguts!

Benvinguts al nostre bloc. Som cinc alumnes de la classe de 3r GDEP – B: la Cristina Bel, l’Elisabet Coll, la Sònia Fernández, l’Aran Garrit i la Maria Llimona.

Aquest bloc parlarà sobre els peixos, centrant-nos més en l’espècie Nigrofasciatum. L’hem escollit ja que és una espècie fàcil de reproduir-se i així podrem observar el seu cicle vital, així com la cria i manteniment de nous peixos.

Us presentem els exemplars que observarem: en Martin és el mascle i la Shell la femella.

Amb aquest treball esperem aprofundir en la temàtica dels éssers vius, tot cuidant aquests peixos, així com conscienciar-nos i responsabilitzar-nos d’aquests subjectes d’estudi. També esperem aprendre a formular-nos preguntes que requereixin la recerca de nova informació i l’adquisició de nous coneixements.

De cara a la nostra futura professió, esperem viure una experiència enriquidora que ens serveixi per aprendre i adquirir nous recursos més actius, així com per promoure la pràctica observadora a l’aula i viure el dia a dia dels animals. D’aquesta manera també es pot treballar altres valors com a rerefons de l’activitat, com ara la responsabilitat, els diferents rols i tasques, l’empatia,...

Per començar-nos a documentar sobre el funcionament i característiques dels peixos, així com els requisits de l’aquari, hem consultat diverses fonts d’informació com les pàgines web que deixem a continuació:

També hem parlat amb diversos cuidadors de botigues d’animals, facilitant-nos d’aquesta manera informació que ens ha servit de gran ajuda.

En les properes entrades anirem parlant sobre les característiques i les primeres observacions, així com el que volem saber i què volem que ens aporti aquest treball a nivell professional.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada