diumenge, 7 d’octubre del 2012

Característiques dels Nigrofasciatum

Hem buscat informació per tal de saber com seràn els nostres peixos, així com les seves característiques i el manteniment que necessiten.

Els Cichlasoma Nigrofasciatum són uns peixos propis d'Amèrica Central.






Són uns peixos que viuen en rius i llacs i a unes temperaturres d'entre 22 -29 ºC.

Els Nigrofasciatum són d'aspecte axafat lateralment i d'un color gris-blavós de fons, sobre el qual es presenten unes 8 o 9 ratlles verticals més fosques o negres. Aquestes franges van des del cap fins a la cua. Les aletes pectorals i caudals són transparents. La dorsal i la cua, en el mascle, són més allargades i punxegudes. Cuan es troben en zel, la femella té a les aletes colors verds i daurats. 

Respecte als seus colors, cal a dir que aquest peix és capaç de variar la intensitat d'aquests depenent del seu estat d'ànim: més apagats o més intensos.

Les femelles són, en general, més petites que els mascles.

A l'aquari:

Són peixos de fàcil reproducció. Com a inconvenient trobem el seu comportament (són molt territorials); i al no ser gaire colorits, fa que la gent no es decanti per aquesta opció.

El millor, per aquest peix, es tractaria de tenir-lo en un aquari específic, així evitarem enfrontaments amb altres espècies pel seu caràcter protector i territorial.

Viurà bé en un aquari d'uns 100 litres, encara que pot reproduir-se en menys espai (40 - 50 litres).

Ocupa qualsevol nivell, i es mou per tot l'aquari, i li agraden les decoracions de roques i troncs, amb fons de grava. No és aconsellable posar-hi plantes, ja que és un excel·lent excavador.

Pel que fa  a l'aigua, no és molt exigent: el pH ha de ser lleugerament àcid o neutre. És un peix molt resistent a les malalties, per aquesta raó és apreciat pels aficionats.

Alimentació:

Mengen escames, cucs, larves, petits trossos de carn, espinacs o enciam una mica bullit per completar la seva dieta; tot i que també se li pot donar el menjar preparat de les botigues d'animals.

Reconeix als seus cuidadors si van sovint a donar-li menjar.

Reproducció:

Dins l'aquari és una tasca molt senzilla. Com he dit anteriorment, són molt territorials i defensaràn el lloc contra qualsevol, encara que siguin més grans que ells. 

Les cries seràn cuidades per la femella, tot i que el masclé cuidarà dels 100 ous que pongui en el terra de grava.

Els fills neixen en 3 o 4 dies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada